Prešovskí poslanci rozhodli o Cene mesta Prešov za rok 2002

24.06.2003 Prešov

Kolektív zamestnancov a dobrovoľných pracovníkov Územného spolku Slovenského Červeného kríža (SČK) v Prešove, rímskokatolícky kňaz Bartolomej Salanci a rektor Prešovskej univerzity Karol Feč sú laureátmi Ceny mesta Prešov za rok 2002. Jednomyseľne o tom rozhodli 26. mája na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove.

Územný spolok SČK pôsobiaci na území okresov Prešov a Sabinov dostal cenu za aktívny podiel na záchrane ľudských životov v regióne. Salanci za svoj prínos pre duchovnú obnovu veriacich v Prešove a Fečovi patrí ocenenie za aktívnu a činorodú prácu v oblasti školstva, vedy a športu.
Na výzvu príslušného odboru mestského úradu reagovalo do konca februára t. r. dovedna 14 jednotlivcov a organizácií podaním 19 návrhov na 17 laureátov. Z nich išlo o štyri kolektívy. O výbere rozhodovala osemčlenná komisia menovaná primátorom mesta Prešov. Ocenenie si laureáti prevezmú na slávnosti v júni t. r.

Štatút ceny schválili samosprávne orgány mesta v závere roka 1999 a položili tak základy novej tradície oceňovania širokého spektra osobností a kolektívov.
(jj)
 

Vyberte región

mark